Video från finska salmiakgalan

Senaste Salmiakki Finlandia Award ägde rum 2 februari 2013.  Som vanligt i Helsingfors och sen flera år tillbaka i de härliga lokal som filmbröderna Kaurismäki har fixat i ordning. Där finns biljard, bar, restaurang, biograf och så en stor lokal som heter Dubrovnik.

Jag kommer använda videosnutten ljudlöst när jag håller provningar och då berätta att salmiakkolan från Desserter utan gränser vann publikens pris och att Lakritsfabriken vann jurypriset med sin Super Salty. Eftersom Martin Jörgensen var hemma med en liten baby så gick min syster upp och tog emot priset. Lakritsfabriken är huvudsponsor till Lakritsfestivalen så det var ju inte så långsökt.

Tävlingen startade 1997 och här finns en bakgrund på engelska. Det är ett roligt arrangemang och man kan äta hur mycket lakrits som helst för det är en buffé med dels de sex nominerade och dels en massa andra sorter uppdukade på det stora bordet.