Lakritsfestivalen – tionde nästa!

I helgen var det den nionde upplagan av Lakritsfestivalen, ja om man räknar de svenska som min syster Tuija håller i. Hon har gjort tre festivaler i Finland också och jag har varit på 11 av dem 12.

I år höll jag en lakritsprovning för cirka 25 personer och hade smakprover var fjärde minut i snitt. Flera gånger hänvisade jag till de närliggande montrarna och när jag gick runt så hade whiskypastillerna lockat deltagare ända bort till montern hos Pastillfabriken.

Inget nytt besöksrekord i år, men nära 11 000 som det varit i två år i rad. Kanske är en siffran som är lagom för festivalen, fast synd att många vill komma in direkt i början och trängas i stället för att komma senare på dagarna, framförallt söndagseftermiddag var lugn.

Prisutdelningen för Årets favoritlakrits var på slutet och vinnare blev Ulrika Fjellborg från Gammelstads Knäck och Karamell med sin Super Salty Salmiak.

Läs mer på Lakritsfestivalens blogg.

Och här finns en rapport från Petra Nordin om hennes besök på festivalen.