Salmiakkola vann för tredje gången Sveriges Favoritlakrits

prisutdelning2015
Lotta Raab med medarbetare tar emot priset för tredje gången!

Nu har siffrorna kommit från omröstningen som skedde under Lakritsfestivalen 2015. Calle och Saltlakritssåsen gjorde en stark debut med en andraplats direkt, och med tanke på att deras smakprover var långt ifrån platsen där man röstade är de nästan de moraliska segrarna.

1. Salmiakkola från Desserter utan gränser med 35 % av rösterna
2. Calle och Saltlakritssåsen från Cederströms med 28 % av rösterna
3. Djúpur från Freyja/Nammi Godis med 20 % av rösterna
4. Lakrids D från Lakrids by Johan Bülow med 11 % av rösterna
5. Vanhan Viipurin lakritsi (Gamla Viborg lakrits) från Kouvolan med 6 % av rösterna

Tidigare vinnare av utmärkelsen Sveriges Favoritlakrits är Tyrkisk Peber från Fazer 2011, 2012 Lakrids A från Lakrids by Johan Bülow och de tre senaste åren har tävlingen nu vunnits av Salmiakkola från Desserter utan gränser.