Lakritsfestivalen – första gången med snö… glass menar jag.

Vilken dålig tajming att det ligger snö på marken samma dag som Glassfestivalen drar igång. Veckorna innan som såg så lovande ut. Men som tur är det inte bara glassfestival på Annexet i Stockholm utan också den sjunde upplagan av Lakritsfestivalen 21-22 mars. Om blir det lika varmt där som vanligt så slinker nog en glass eller två ner också.

Det är väl inga större nyheter i år utan allt rullar på som det brukar. Lakritsbolaget Lakritsfabriken är där och deras salta Lakritskungen har fått en kompis i form av söta kanoner. Och lakritskungen Johan Bülow från Danmark ska komma i år och ska även stå på festivalscenen på söndag.

Och det blir säkert en hel del choklad eftersom denna trend att blanda med lakrits håller i sig. Nammi är på plats och visar upp isländska specialiteter som vanligt.

Den nya svenska lakritsfabriken Haupt Lakrits firar sin ettårsdag på plats och tar fram en speciallakrits just för festivalen.

Rapport kommer efter helgen!